Colectia Zohra: romane in care vei descoperi fascinatia diferentelor si murmurul lumilor îndepartate.

Abdellah Taia - Armata salvarii

armata salvarii

Nr. pagini: 144
An aparitie: 2011
 

ISBN:978-606-92284-5-6

 In universul familial calduros si senzual in care s-a nascut Abdellah Taïa, copiii stiu totul despre partidele de amor ale parintilor. Din pudoare, nu vorbesc despre asta niciodata.

Aflat intr-o calatorie la Tanger cu fratele mai mare, adolescentului ii este revelata natura dorintei sale sexuale. Face o pasiune pentru fratele pe care il venereaz? si cade prada disperarii cand acesta, indragostit de o femeie, il paraseste.

Ajunge la Geneva, cu o bursa de studii. Dupa ce visase atâta vreme la Europa, descopera singuratatea, departe de ai sai. Ii este foarte greu sa scape de imaginea de obiect sexual cu care este perceput de cei pe care ii intalneste.

 

Abdellah Taïa este primul scriitor marocan si arab care si-a declarat public homosexualitatea.

A copilarit intr-un cartier sarac din Salé, intr-o familie cu opt copii. A studiat literatura la Universitatea din Rabat. Acolo si-a intalnit prima dragoste, un profesor elvetian. L-a urmat la Geneva, unde primise o bursa de studii. Din 1999, traieste la Paris. Si-a pregatit doctoratul la Sorbona.

 

Editura Seuil din Franta i-a publicat cinci carti, printre care si Armata Salvarii - 2006, Une mélancolie arabe (O melancolie araba) -2008 si Lettres à un jeune marocain (Scrisori catre un tanar marocan) – 2009. A primit prestigiosul Premiu Flore, in 2010, pentru ultimul sau volum publicat, Le Jour du Roi (Ziua regelui).

Scrie articole in presa marocana, franceza si canadiana (Liberation, Le MondeMatch du MondeTransfuge).

Armata Salvarii este prima lui carte tradusa in limba romana.

 

23,00Lei 18,40Lei
Cod : CZ-AS
Cantitate:

 

 ue guv  IS 
 UNIUNEA EUROPEANA  GUVERNUL ROMANIEI

 Instrumente Structurale

2007-2013

 
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Eficientizarea și creșterea competitivității Editurii IBU Publishing House SRL prin tehnologia informațiilor
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
“Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Powered by WebTotal Creation

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Mai mult Accept Refuz