ARTA007

Giorgio Bertellini, Emir Kusturica

 

Kusturica

Traducere de Cristina Radu
An apariție: 2017
Număr de pagini: 282
ISBN: 978-606-8833-01-9

Emir Kusturica este unul dintre cei mai renumiți și influenți cineaști ai Europei de Est. În cariera sa de peste treizeci de ani, a explorat conflicte geopolitice cu scopul de a produce filme subversive și adesea satirice. A câștigat recunoaștere și popularitate, adaptându-și poetica de la realismul romantic la satiră și bufoneria sentimentală.

Griogio Bertellini este conferențiar universitar în cadrul departamentelor de Artă și cultură cinematografică și Limbi și literaturi romanice ale Universității din Michigan. Este de asemenea autorul lucrării premiate Italia în cinematograful american timpuriu (Italy in Early American Cinema: Race, Landscape, and the Picturesque).

Citește mai departe...

39,00Lei 34,00Lei
Cod : AR-EK
Cantitate:

Michel Marie - Să-l înțelegem pe Godard (seria Autori ai cinematografiei mondiale)

sa l intelegem pe godart

Traducere: Filip Columbeanu
An apariție: 2016
Număr de pagini: 368
ISBN: 978-606-93054-9-2

Această lucrare oferă informații utile celui care dorește să abordeze universul cinematografic al lui Jean-Luc Godard. Michel Marie analizează în detaliu alegerile tehnice și stilistice ale cineastului, modul original în care spune o poveste prin film, înlănțuie secvențele, cadrează actorii sau chiar îi face să vorbească.

Citește mai departe...

32,00Lei 28,00Lei
Cod : AR-AM
Cantitate:

Brigit Beumers - Istoria filmului rus (seria Filmul pentru toți)

CopFilmRus

Traducere: Filip Columbeanu
An aparitie:2015
Nr. pagini: 544 pagini

Cartea lui Brigit Beumers este prima istorie completă care evidenţiază atât elementele-cheie ale cinematografiei ruse, cât şi cele mai importante filme, în contextul politic de la începutul secolului trecut şi până în zilele noastre.

Autoritate recunoscută în domeniul culturii şi cinematografiei ruse, Brigit Beumers, profesor de film la Universitatea Aberystwyth din Marea Britanie, reuşeşte să se limiteze la aspectele esenţiale, oferindu-i cititorului o sinteză necesară unei introduceri într-o perioadă care se întinde peste mai bine de 100 de ani.

Citește mai departe...

48,00Lei 38,00Lei
Cod : IFR
Cantitate:

Aaron Barlow - Quentin  Tarantino-Viaţa la extreme (seria Autori ai cinematografiei mondiale)

tarantino viata la extreme

Quentin Tarantino: viaţa la extreme analizează modul în care este folosită violenţa în filmele scrise, regizate şi produse de Tarantino.
Pornind de la observaţia că violenţa extremă constituie miezul operei cunoscutului regizor, cartea demonstrează că aceasta este o unealtă ce serveşte scopului filmului.

În fiecare dintre creaţiile sale, Tarantino explorează limitele bunului-gust şi reacţia publicului, folosind violenţa şi şocul pentru a aduce în centrul atenţiei problematica  responsabilităţii şi a aşteptărilor.

Citește mai departe...

34,00Lei 27,00Lei
Cod : AR01
Cantitate:

Clifford Thurlow - Totul despre scurtmetraj (Seria Practica filmului)

 

totul despre scurt metraj

Vrei sa afli cum se face un scurtmetraj? Clifford Thurlow te initiaza în magica si complexa lume a filmului scurt, într-o carte care a devenit best-seller international si suport teoretic în peste 100 de universitati din Marea Britanie, SUA si Australia. Citeste Totul despre scurtmetraj ca sa poti sta alaturi de profesionistii genului!

27,00Lei 21,60Lei
Cod : AR-TSM
Cantitate:

Maggie Hoffgen - Un studiu al cinematografiei germane (seria Filmul pentru toți)

Maggie Hoffgen – Un studiu al cinematografiei germane

Traducere din limba engleză de Adrian Cotora
Prefață de Mihnea Columbeanu

Nr. pagini:404 pagini
ISBN: 978-606-93054-4-7

Studiul urmărește perioada de aproape un secol dintre explozia expresionismului german și primul deceniu al mileniului trei, fiind împărțit în capitole după criterii istorice. Autoarea ne pune la dispoziție o lucrare consistentă și exhaustivă, analizând, totodată, stilurile și tematicile cinematografului german în ansamblul său.

Citește mai departe...

38,00Lei 30,00Lei
Cod : MH-CG
Cantitate:

Subcategorii


 

 ue guv  IS 
 UNIUNEA EUROPEANA  GUVERNUL ROMANIEI

 Instrumente Structurale

2007-2013

 
Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”
„Investiţii pentru viitorul dumneavoastră”

Eficientizarea și creșterea competitivității Editurii IBU Publishing House SRL prin tehnologia informațiilor
Proiect cofinaţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională
“Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe operaţionale cofinanţate de Uniunea Europeană vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
“Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României”

Powered by WebTotal Creation

Acest site foloseste cookies. Prin continuarea navigarii pe website-ul nostru, sunteti de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.
Mai mult Accept Refuz